Nieuws. Transformatie naar kinderdagverblijf

Wat een mooie opdracht! De transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in het booming Amsterdam Noord.

Het kantoorgebouw heeft een flexibele structuur met houten kolommen, houten balken en vloeren. Wij ervaren nu hoe belangrijk dit Open building principe voor de toekomstwaarde van het gebouw is. Wij kunnen hierdoor het gebouw transformeren en klaar maken voor zijn tweede leven: Kinderdagverblijf en BSO. Het KDV krijgt een open karakter met veel doorzichten intern en naar de waterrijke en groene omgeving.

Nieuws. Woonhuis Amsterdamseweg te Amstelveen

Na 10 jaar naar volle tevredenheid in het huis te hebben gewoond dat wij destijds hebben verbouwd, hebben de bewoners besloten een nieuw huis in Amstelveen te kopen. Ook voor het nieuwe huis zijn we weer gevraagd voor het ontwerp. We hebben er zin in om er weer iets moois en eigentijds van te maken. 

Een goed moment om weer even binnen in het huidige huis te kijken en te zien hoe mooi het ontwerp van 10 jaar geleden (nog) is.  Ruim tijd na de oplevering is de kracht van de ruimtekunst te beleven. De zes meter hoge uitbreiding met vide verbindt de twee woonverdiepingen en de tuin met elkaar en biedt een prachtig uitzicht over de Braak. De vier meter diepe uitbreiding op souterrain en beletage voelt vanzelfsprekend en grootst tegelijkertijd. De 4e woonlaag is als een “dakkaper” aan de woonruimte toegevoegd.  De woning is voorzien van vaste kasten als onderdeel van de wanden en is tot in het kleinste detail ontworpen.  

Ontwerpen maken met grote ruimtelijke gebaren en aandacht voor het kleinste detail, waarin de opdrachtgever centraal staat en zich thuis voelt, is een mooi vak dat wij beheersen.

 Foto’s door Miranda Koopmans

> Project

 

Nieuws. Harmonieplein Nieuw-Vennep

Als onderdeel van een tenderinzending heeft Stefanova Architecten in het centrum van Nieuw-Vennep een iconisch multifunctioneel gebouw ontworpen met onder biobliotheek, een winkel, een gemeenschappelijke ruimte en 47 appartementen.

het gebouw is een landmark met eenduidige en sterke lijnen en is tegelijkertijd gelaagd, transparant en aantrekkelijk van dichtbij, en onderscheidt zich in verschijningsvorm en architectuur door zijn sculpturale vorm waar de driehoekige vormentaal als een rode draad doorheen loopt. De grotere schaal in combinatie met mooie details en materialisering maken het Marktgebouw een gebouw met allure.

>meer

Nieuws. Kolenkit fase 5 in het Parool: “een welhaast chique wijk uit de grond gestampt”

Het onlangs opgeleverde project Kolenkit fase 5 wordt in het Parool besproken als één van de projecten die de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West een nieuwe boost hebben gegeven. “Met een gloedvolle baksteen hebben architecten als Geurst & Schulze, Heren 5, Marlies Rohmer en Svetla Stefanova een welhaast chique wijk uit de grond gestampt” aldus het artikel. Daarnaast wordt het oog voor detail uitgelicht: “Met name de balkons van Stefanova, in het recent gebouwde deel met als namen Flierefluiter en Bouwmeesters, zijn ingenieus. Een glasplaat die opgaat in de baksteen afscheiding, zo behouden de bewoners hun privacy en uitzicht.”

Lees hier het hele artikel (alleen voor Parool abonnees)
 

Nieuws. Hamelink Hofje

In opdracht van Pré Wonen heeft Stefanova Architecten een schetsontwerp gemaakt voor 50 sociale huurwoningen in Haarlem. De hoofdopzet van het plan bestaat uit drie herkenbare stroken die een groen Haarlems hofje omsluiten. De centrale poort in het midden van het complex verbindt de straat met het hofje: een stedebouwkundige traditie kenmerkend voor Haarlem en deze buurt in het bijzonder.

De drie bebouwingstroken liggen terug t.o.v. de perceelgrens, voor een geleidelijke overgang van openbaar naar privé. Op deze manier ontstaat een royale, beschutte en groene privé zone. Hierdoor wordt de (versteende) openbare ruimte weer groener en aantrekkelijker, en wordt de sociale cohesie in de buurt bevorderd.

>meer

Nieuws. Bouw project Kolenkit fase 5 nadert voltooiing

De bouw van het project Kolenkit fase 5 nadert voltooiing. Het eerste blok met 62 middensegment huurwoningen wordt binnenkort opgeleverd, en in het voorjaar volgt het tweede blok van 64 sociale huurwoningen. We kijken uit naar de aanleg van de groene openbare ruimte en binnenhoven.

Thema’s van het ontwerp zijn inclusief wonen (een mix van woningen geschikt voor verschillende generaties en doelgroepen), community vorming (groepswonen) en architectuur die de karakteristieken van de buurt op een eigentijdse manier vertaalt.

Eigen Haard
Gemeente Amsterdam
Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V.
VeriCon/ Adams
Adviesbureau DWA
Luuk Kramer

Nieuws. De Zouterij, Enka Ede

Nu de openbare ruimte is ingericht hebben we foto’s kunnen maken van de laatste fase De Zouterij van ons project op het Enka terrein in Ede. Dit is de 6e fase van de in totaal ca 270 woningen die we in opdracht van AM hebben ontworpen.

De architectuur van de laanwoningen reageert op het industriële karakter van de fabriek. De bebouwing is statig en stoer maar heeft toch een verfijnde woonuitstraling. Het Enka terrein in Ede is met zijn groene karakter, rijke historie en industriële sfeer een gewilde woonwijk voor jong en oud geworden en gaat een mooie toekomst tegemoet.
 
Dank AM voor het vertrouwen en fijne samenwerking, en met name Marien Kleinjan, @Peter Jongerius, Bas GipmanEva Koppelaar - van Bunningen Stef van Berkel awg architecten Raven Rumes Jaap Van Den Bout BAM Wonen
 

Nieuws. Borneohof genomineerd voor de Best of 15 years Amsterdamse Niewbouwprijs!

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs viert haar 15-jarige jubileum. Tegelijkertijd met de jaarlijkse verkiezing kan gestemd worden op het beste project van de afgelopen 15 jaar. Voor die eervolle prijs zijn 3 eerdere winnaars van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs genomineerd. 

Stem hier op de Borneohof!